Együtt Solymárért, Együtt Egymásért
|
|
|
|
|
|
Együtt Solymárért, Együtt Egymásért

Az origOnline üzenete tiszta és egyszerű:

Összefogással, helyi szinten SEGÍTENI EGYMÁST.

De nézzük kicsit konkrétabban...

Molnár Tamás vagyok, az origOnline portál és közösség vezetője. Jelenlegi - a lakosság és vállalkozók irányába kialakult - üzenetünk sok-sok év tapasztalataira nyúlik vissza. Vállalkozásaim, tevékenységeim során mindig is az volt a fő kérdés és irányvonal, hogy hogyan tudnám, tudnunk segíteni lakhelyem, környezetem összetartását az Internet előnyeinek kihasználásával. Az origOnline-hoz hasonló térségi információs portált üzemeltettünk, gyermek programokat, játékokat, pályázatokat szerveztünk, hirdetési felületet biztosítottunk az interneten és a térségi újságunkban. Ez által kapcsolatba kerültünk a helyi lakosokkal, vállalkozókkal. Beleláttunk a megoldásra váró problémákba, igényekre. A Szemléletem az akkori közösségi és üzleti tapsztalatok megélésével folyamatosan alakultak. Az irány egyre inkább a tiszta segítségnyújtás felé mozdult el. Úgy segíteni, hogy nem várom a viszonzást, hanem engedem, hogy legyen ha éppen az az eredménye. Azaz engedni és nem erőltetni.

Hazánk kis-, és középvállalkozásai és az Internete 2014-ben - Jómagam több, mint tíz éve, a 2004-ben óta tevékenykedem az online (általános) és az offline (Internetes) marketing világában. Csapatunkkal számos vállalkozóval kerültünk kapcsolatba, arculatot terveztünk, honlapokat és egyéb marketing anyagot készítettünk, illetve bele láttunk az aktuális vállalkozói hozzáállásba, működésbe. Az évek során egyre egyértelműbbé vált, hogy az Interneten való megjelenés, nem hogy szükségszerű, de komoly hátrányból indul az, aki ebből bizonyos indokok miatt kimarad, vagy csak jelen van. Napjainban minden túlzás nélkül jelenthetjük ki, hogy az Interneten való információ keresés magasan az első helyre került az újságokkal és egyéb offline marketing eszközökkel szemben. A megjelenés tehát alap követelmény a sikeres üzleti életben. Azonban a megjelenés napjainkban már kevés. Az egyre nagyobb körben behálózó nagyvállalatok mellett ugyan el lehet egy darabig (túl)élni, de fennmaradni fejlődni csak és kizárólag a hozzájuk hasonló módszerrel - PROFI kommunikációval, stratégiával és rendszerrel - lehetséges. Ez az origOnline üzenete a kis- és középvállalkozások felé. Aki ennek komolyságát el tudja fogadni, mer tovább, feljebb lépni, teljes válszélességgel támogatjuk. Az origOnline-nal való együttműködés és rendszerhasználat mellett, segítjük a napjainkban aktuális ismeretek megszerzésében, a jelenlegi rendszer ki, vagy tovább fejlesztésében, üzleti előadások, tanfolyamok közlésében és számos más az üzleti életet, növekedést elősegítő információ megszerzésében. Hogy a kútból ki mennyit merít?! Reméljük minnél többen, minnél többet. Mi támogatunk minden hazai kis és középvállalkozást!

Solymári
KÖZÖSSÉG
"Együtt, mert A CÉL KÖZÖS ... "
Portálunkkal és helyi csapatunkkal minden olyan kezdeményezést támogatunk, ami Solymár fejlődését segíti. Legyen szó portálunkon való információ megosztásról, vagy programokon való részvételről. Csapatunk is kezdeményezni fog ilyen időszakos programokat, amelyekhez jó szívvel várunk minden együttműködő lakost, civil és egyéb szervezetet. Illetve csapatunk is szívesen csatlakozik más szervezetek által szerveződő kezdeményezésekhez, mozgalmakhoz.
FOGJUNK ÖSSZE, MERT A CÉL KÖZÖS:
segíteni Solymár fejlődésétés ez által egymást is.
Az origOnline több, mint a megszokott Internetes információs oldalak.
1) KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ programunk:
Az origOnline solymári csapata egy összetartó közösség. A hozzánk csatlakozók nem csak szavakra, hanem tettekre is készek. Fontosnak tartjuk Solymár környezetének megóvását, a helyi kisgyermekek még színesebb élményekhez juttatását... Ennek érdekében időszakosan - akár más szervezetekkel is összefogva - település, erdő rendezést, gyermek programokat, pályázatokat és számos más programot szervezünk. Csapatunkkal, helyi közösségünkkel támogatunk minden egymást segítő kezdeményezést.
2) Az origOnline egy solymári KÖZÖSSÉGI PORTÁL is, ahol a lakosok kommunkálni tudnak egymással, fel tudják tölteni és értesülni tudnak a helyi, térségi rendezvényekről, a már nem használt, de használható holmijaikat fel tudják ajánlani, vagy el tudják adni, értesíteni tudják egymást az aktuális útviszonyokról és számos más egymást segítő információról. A helyi vállalkozások ajánlatait, egy helyen áttekinthetik, elérhetőségeiket, nyitva tartásukat, edzésidőpontokat néhány katintással elérhetik. Ezzel szeretnénk segíteni a nagyvállalatok melletti érvényesülésben a helyi gazdaság növekedését, illetve az információ gyors áramlását Solymáron.
10% vissza program
A helyi vállalkozókkal ÖSSZEFOGVA
támogatjuk Solymár fejlesztését !!!
"Ne kérjünk, elvegyünk, hanem adjunk, tiszta szívből, feltétel nélkül.
Ha így teszünk, ezen szemlélettel hamarosan szembe találkozunk."
Solymár
Mint minden más hasonló portál, az origOnline működtetését is a hirdetési szolgáltatások tartják fent. DE a fontosabb kérdés nem az, hogy mit kér, hanem hogy mit ad, vagy ad érte. Fő szemléletünk, hogy adjunk. Olyat létrehozni ami teremt. Teremt nekünk, és másoknak is. Ami a nagy közös(ség) érdekeit helyezi előre. Hirdetési szolgáltatások kialakításánál nem csak arra figyeltünk, hogy csak ügyfeleink felé legyünk hálásak bizalmukért, hanem, hogy a hirdetésre szánt összeg egy része helyben, Solymáron maradhasson. Ennek érdekében minden solymári vállalkozó hirdetésre szánt összegéből 10%-ot a település fejlesztésére fordítunk vissza. Ezt az elkülönített összeget az origOnline helyi csapata, közössége tudja felhasználni pl.: községszépítéshez szükséges eszközök , (zsákok, kesztyü, plakátok), ültetés esetén csemeték, tuják, stb megvételére, gyermek és egyéb programok szervezése esetén plakátok, szervezési költségek kiegészítésére, valamint további szükséges kiadásokra...

"Mindig van, amit adni tudunk! Segítséget, szeretetet. Ne várjuk a segítségnyújtást,
hanem ADJUK. Ha ez a szemlélet megvalósul egy kisebb, nagyobb közösségben,
akkor mi is hamarosan szembe találjuk magunkat vele."

Reméljük, hogy közösségünkhöz Te is csatlakozol.
Ez esetben a teendő egyszerű. Az alábbi pontok akár egyikével is
sokat tudsz segíteni másoknak.

 • Ha rendezvényről tudsz, buli, piac, gyerek program, stb., vagy...
 • ha program szervező ismerősöd van, esetleg Te magad programot szervezel,
  mindenképp töltsd fel a Programajánlóba, hogy segíthessünk a népszerűsítésben!
 • Ha már nem használt holmidat odaadnád, vagy eladnád,
  töltsd fel az "Apró" oldalra!
 • Ha az útviszonyokról értesíteni szeretnéd a környéken élőket,
  vagy egyéb információt szeretnél közölni, kérdezni, írd meg az "Üzenj" oldalon!
 • Ha értesülni szeretnél az aktuális helyi, térségi rendezvényekről,
  és egyéb közösségépítő kezdeményezésekről, regisztrálj nálunk! (jobb felső sarok)
 • Ha ötleted van, hogy hogyan tudnánk a gyermekek gyerekkorát színesíteni,
  programok, pályázatok, stb, csatlakozz csapatunkhoz, keresd helyi képviselőnket
  és működjetek együtt az ötletelésben, megvalósításban!
 • Ha van vállalkozó ismerősöd, jelezd neki, hogy a keresőben való
  megjelenés ingyenes, ne hagyja ki!
 • A regisztrációt ajánljuk annak érdekében is, hogy értesíteni tudjunk az aktuális nyereményjátékainkról, pályázatainkról, vagy ha a Te véleményedet kérnénk ki bizonyos esetekben.

Közösségépítő kezdeményezéseinket azonban nem szeretnénk meghatározni. Lesznek központilag indított programok, de Rád, kreativitásodra is számítunk. Várunk minden építő és segítő ötletet, javaslatot, amivel Neked és Solymár lakosoainak - legyen gyermek, tini, vagy felnőtt, fiú, vagy lány - meg tudjuk könnyíteni a mindennapjait, vagy csak mosolyt tudunk csalni az arcára.

Molnár Tamás
Az origOnline vezetője
További szép napot kívánok!

Összefoglalva tehát az origOnline célja:
Együtt gondolkodni és cselekedni Solymárért,
Együtt, összefogva segíteni Egymásért!

Ha Te is szívesen részt vennél ezen kezdeményezésben, csatlakoznál közösségünkhöz, - minden kötöttség nélkül - regisztrálj Te is portálunkra, így értesíteni tudunk az aktuális kezdeményezésekről, helyi, térségi rendezvényekről, játékokól, pályázatokról. Regisztrációs lehetőség fent a az oldal tetején. VALAMINT jelöld tetszikkel a facebook oldalunkat itt:

origOnline - Együtt Solymárért, Együtt Egymásért
2014-es ovis rajz és kreatív pályázat alkotásai, győztesei.
Segítsük EGYMÁST!
origOnline
Együtt Lakhelyünkért,
Együtt Egymásért
Az alapok mélyen a felszín alatt húzódnak...
Ne várjuk mástól a segítséget!
Segítsük MI EGYMÁST!
Ez az origOnline szemlélete
origOnline Adatbázis Kft - 2017
A közösség ereje
"Együtt Lakhelyünkért,
Együtt Egymásért"
Nincs felemelobb érzés, mint látni, hogy
a segítség, amit adsz célba talál, boldog és
köszönetet sugárzó tekintettel viszonozzák.
Ezen, adakozás elvén alapszanak az origOnline
közösségépítő kezdeményezései. Egy ember
cselekedete is nagy változást, inspirációt
eredményezhet, de egy hasonlóan
gondolkodó és tettre kész közösségnek
hihetetlen húzó ereje van. Tartsunk össze
és segítsük egymást helyi szinten!
Gondolkozz globálisan,
cselekedj lokálisan!
Önfejlesztő sarok

A békés, boldog élet mindenkit megillet.
Téged is! Az oda vezető utat, SAJÁT utját
azonban mindenkinek magának kell járnia.
Már most is rajta jársz! Lépj tovább, előre!
Kezd Te a változtatást és a Világ majd
Veled "változik". Ezen útat világítja meg,
vagy segíthet rajta a tovább haladásban
ezen önfejlesztő sarok.

Van, hogy két ember kétféleképpen látja ugyan azt a helyzetet... Miért?!
"Aktuális látásmódunk alapján gondolatok születnek, gondolataink érzelmekett váltanak ki, érzelmeink alapján hozunk döntéseket, döntéseink alapján cselekszünk, vagy nem cselekszünk, aminek következményei lesznek. Így jönnek létre más-más élethelyzetek, majd ismételten látásmódunk alapján alakul ki világképünk (gondolat) és kezdodik elorol. Példa: Ha számomra valami kihívást okoz, más számára félelmet kelt (látásmód -> kinduló gondolat) más lesz a lezajló folyamat. Tehát a kindulópont a látásmódunk, gondolkozási szokásaink. De annál is fontosabb az éber, tiszta TUDATUNK, hogy lehetoségünk van gondolkozási szokásainkon, változtatni, ez által a folyamatra hatással lenni.
Ez a rövid összefoglaló ugyancsak elindított egy folyamatot :) "
origOnline | Solymár